Inte många bilder idag.

Öppet restaurangen idag som jag sa vi skulle ha. 
De satts mig vid aptitretaren, vilket var en croque monsieur, alltså toast på tomat skinka och ost. Vilket kanske inte var de roligaste men det blev liv iallafall, helt kaos i köket. 
Förrätter som beställdes i fel kök och så vidare. Vilket bevisar på okunnig serverings-personal. 
Min "macka" såg ut såhär när den var oklar: 

Väldigt god var den faktiskt, och den är ju väldigt enkel. 
Har inte fått bilder på någon mer mat för jag tycker inte det var något som var speciellt. Bistro mat är ju väldigt enkelt och folk vet dessa typiska rätter. Häller inga avancerade upplägg ingar eller annat som är det jag tycker om. 
Jag är en person som gillar att göra det krångligt för sig själv, jag och stress hör liksom ihop. Men att vi är 17 st i ett och samma kök som ska försöka jobba tillsammans.. Går ej. Speciellt inte för mig som jobbar väldigt bra om jag får sköta allt själv och ingen ska lägga sig i. Skulle kunna ha en station själv och prestera lika bra som 5 samtidigt. Som man säger ju mer kockar ju sämre soppa. Och det kan jag ju säga att det var. Sopp-gänget hade kaos ett tag och vår "kökschef" blev väldigt stressad tillslut också. Men det är skönt att folk får lite press på sig. 
En sak jag märkt är att killarna inte visar någon respekt alls för tjejer. Det kanske är så att tjejerna inte ofta säger till dom vad de ska göra men idag var jag städledare och finns de som ställer sig och säger "nej jag har ingen respekt för dig så det tänker jag inte göra" 
Men jag får folk att respektera mig. Finns inget värre än småpojkar som tror de kan provocera en för man är född av det "svagare" könet. Trots det egentligen är individen man ska döma. Men strunt i det jag är väldigt självsäker i det jag gör och jag vet att folk vara gör det för att "visa sig bättre än andra" 
Våran Lunch idag var faktiskt ganska god, 
Pocherad vittring och lax, med vitvinsås, räkor och pommes duchesse. 


Jag har inte mycket mer än så att säga men jag kommer tillbaka imorgon (tyvärr kanske) 

Hade! 

Subway kakor

Äpple, chips eller kaka? 
Man tar ju nästan alltid kaka, jag iallafall. De sega goda kakorna som smakar lite kola och bitar av choklad och annat smarrigt. Och när man börjar äta på den inser man att den är för liten för att vara så god. 
Idag gjorde jag iallafall sådana kakor, med hackad mörk och vit choklad 
Ugn 175 grader 

2 ägg
5 dl socker 
300 g smält smör 
3 tsk vaniljsocker 
7 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat 
200 gram hackad valfri choklad, jag tog som sagt 100 g vit och 100 g mörk. 

Smält smöret 
Vispa äggen och hälften av sockret 
Vispa i fet smälta smöret  
Blanda sedan ner resterande ingredienser (förutom chokladen) 
Och låt vila lite, vispa upp lite igen så det ytliga fettet blandas ner. 
Tillsätt sedan chokladen. 
Rulla bollar av degen och upp på en plåt. Platta till dom för annars kan de bli tjocks på mitten och de vill vi ju inte. 
Grädda i 8-10 minuter. För att få den sega kakan som subway har.

Göra imorgon och god natt! 

Lovar att komma igång igen,,

Jag är verkligen ledsen att jag inte skrivit speciellt mycket, har varit väldigt mycket i mitt huvud senaste året. Men jag lovar att komma igång igen. Just nu ät jag i restaurang 3 gånger varje vecka. Får prova nya saker. Oturen för min del var att jag hamnade vid desserten två veckor i rad, och jag gillar inte att baka men lite kul pill med rätten var det. Även fast jag hellre filéar fisk. Jag hat påbörjat plugga om vikingatidens mat igen eftersom allt försvann när jag bytte bort iPad mot Mac. 
Men det ska nig funka tillslut igen, lite sker som saknas fortfarande. 


Här är en av förrätterna som gjordes förra veckan. 
Lättrökt pilgrimsmussla Med ört-majonnäs
Skagenröra med räka
Röra på rökt lammkött och paprika samt lite ketchup eftersom ketchup i smp mängder faktiskt är gott, även till lite lyxigare mat 
RSS 2.0